Kom i gang med Tereba

Du behøver ingen særlige kundskaber eller kurser for at komme i gang med at bruge Tereba. Du får adgang i løbet af højst to dage, systemet er meget brugervenligt, og der er masser af online assistance at hente, hvis du skulle komme i tvivl undervejs.

Så snart du har tastet dine data ind, bliver dine informationer publiceret til Terebas dataabonnenter, og dit arbejdsliv er blevet lidt lettere - og lidt sjovere.

Kom i gang-guide

Betingelser for at bruge Tereba

Opret bruger
Login
Brugernavn
Kodeord
Kom i gang ...
Når du har modtaget din adgangskode, kan du gå i gang med at taste ind i Tereba med det samme.

Vi anbefaler dog, at du lige bruger et par minutter på at sætte dig ind i de standarder for indtastning af data og de begreber og defintioner, som vi bruger. Det vil spare dig - og os - for at skulle tilbage og rette.

Især er der seks grundbegreber, som det er meget nyttigt at være fortrolig med brugen af, og som vi derfor har beskrevet her ved siden af:

Læs mere om standard for indtastning her »
Læs mere om begreber og definitioner her »Seks grundbegreber
1. Producent:
Producenten er den virksomhed, som har det fulde juridiske, økonomiske og reelle ejerskab for tilblivelsen af produktionen og ophavsretten til værket.

I Tereba har den primære producent ansvar for at oprette og opdatere informationer om sin produktion og for at sørge for, at produktionen er aktiveret så arrangører får adgang til informationerne.

Er der tale om en co-produktion så skal man indbyrdes afklare hvem der opretter produktionen i Tereba og det er efterfølgende muligt at kreditere co-producenterne.

En bruger kan sagtens være både producent og arrangør.

2. Produktion:
Produktion er simpelthen betegnelsen for det stykke scenenkunst, I har skabt. Årsagen til, at vi ikke bruger ordet "forestilling", er, at det kan skabe uklarhed i nogle situationer, fx: "Der er forestilling klokken 16 og klokken 20" - så er der to forestillinger, men der er stadig kun én produktion.

3. Aktivere:
Når du som producent aktiverer dine oplysninger om din produktion i Tereba, giver du arrangører adgang til dem. Indtil du aktiverer dine oplysninger, kan du gemme dem som kladder, mens du arbejder med dem.

Når du har aktiveret dine produktionsoplysninger, kan du stadig opdatere og rette i dem, når der sker ændringer med din produktion.

4. Arrangør:
Arrangøren har det fulde juridiske, økonomiske og reelle ansvar for den offentlige præsentation af produktionen, arrangementet.

I Tereba har den primære arrangør ansvar for at oprette og opdatere informationer om sit arrangement. Det gør arrangøren med udgangspunkt i de informationer, producenten har oprettet om produktionen. Arrangøren sørger også for, at arrangementet er distribueret og dermed publiceret på internettet.

Er der tale om et arrangement med flere arrangører så skal man indbyrdes afklare hvem der opretter arrangementet i Tereba og det er efterfølgende muligt at kreditere med-arrangører.

En bruger kan sagtens være både arrangør og producent.

5. Arrangement:
Et arrangement er fra 1 opførelse til en sammenhængende række opførelser, af samme produktion, på samme spillested.

Opføres den samme produktion eksempelvis over 4 spilledage i efteråret og igen i foråret, så vil der være tale om 2 arrangementer idet der ikke er tale om en sammenhængende periode.

6. Distribuere:
Når du som arrangør distribuerer dine oplysninger om et arrangement, giver du mulighed for Terebas datamodtagere at abonnere på dem. Efter at dit distribuerede arrangement er blevet valideret og godkendt af Tereba teamet vil oplysningerne således blive distribueret i Terebas faste datafeed. Mange offentlige og private instanser abonnerer på informationer om dine arrangementer.